Notícies

Estudiants d’Excavacions i Sondatges visiten Reciclàrids

CFGM Excavacions i Sondatges - IES Mig Món - Visita Reciclàrids - Grup Vilà Vila

Aquest dimarts 11 de febrer, els estudiants del CFGM d’Excavacions i Sondatges de l’IES Mig Món de Súria han visitat la planta de Reciclàrids, al terme municipal de Fonollosa.

Els estudiants i els seus tutors han fet un recorregut guiat per les instal·lacions de l’empresa del Grup Vilà Vila, especialitzada en el reciclatge de residus de la construcció i demolició, on han pogut veure en primera persona el funcionament d’una planta d’aquest tipus.

La visita ha començat amb una explicació a càrrec de Pere Ferrés, Encarregat de Moviment de Terres de Vilà Vila, qui ha remarcat la importància que ha donat sempre el Grup a la recuperació dels residus generats a les obres, fet que va derivar en la creació de l’empresa Reciclàrids el 1989.

Gràcies a la feina que es fa a Reciclàrids, ha explicat Ferrés, evitem sobreexplotar les canteres naturals, de manera que suposa un benefici tant econòmic, per la reutilització de materials, com mediambiental.

Els alumnes han tingut la oportunitat de veure en funcionament la maquinària de moviment de terres i els equips de matxuqueig a planta, fet que els ha permès conèixer de primera mà el procediment que converteix els residus en recursos reutilitzables.

Paral·lelament a la resta del recorregut per les zones d’emmagatzematge d’àrids i zona de pesatge, han pogut veure també equips mòbils de matxuqueig, que permeten reciclar els RCD a la mateixa obra on es generen, evitant el transport dels residus a planta per al seu tractament i el transport posterior de l’àrid reciclat fins a l’obra.