Notícies

Estudiants d’Excavacions i Sondatges visiten Reciclàrids

CFGM Excavacions i Sondatges - IES Mig Món - Visita Reciclàrids - Grup Vilà Vila

Aquest dimarts 11 de febrer, els estudiants del CFGM d’Excavacions i Sondatges de l’IES Mig Món de Súria han visitat la planta de Reciclàrids, al terme municipal de Fonollosa.

Els estudiants i els seus tutors han fet un recorregut guiat per les instal·lacions de l’empresa del Grup Vilà Vila, especialitzada en el reciclatge de residus de la construcció i demolició, on han pogut veure en primera persona el funcionament d’una planta d’aquest tipus.

La visita ha començat amb una explicació a càrrec de Pere Ferrés, Encarregat de Moviment de Terres de Vilà Vila, qui ha remarcat la importància que ha donat sempre el Grup a la recuperació dels residus generats a les obres, fet que va derivar en la creació de l’empresa Reciclàrids el 1989.

Gràcies a la feina que es fa a Reciclàrids, ha explicat Ferrés, evitem sobreexplotar les canteres naturals, de manera que suposa un benefici tant econòmic, per la reutilització de materials, com mediambiental.

Els alumnes han tingut la oportunitat de veure en funcionament la maquinària de moviment de terres i els equips de matxuqueig a planta, fet que els ha permès conèixer de primera mà el procediment que converteix els residus en recursos reutilitzables.

Paral·lelament a la resta del recorregut per les zones d’emmagatzematge d’àrids i zona de pesatge, han pogut veure també equips mòbils de matxuqueig, que permeten reciclar els RCD a la mateixa obra on es generen, evitant el transport dels residus a planta per al seu tractament i el transport posterior de l’àrid reciclat fins a l’obra.

Reciclàrids visita Pollutec a Lyon

Pollutec2018 E1544606306366

Un equip de Reciclàrids, DesCat i Vilà Vila Serveis ambientals, les empreses del Grup Vilà Vila especialitzades en el reciclatge i transport de residus, han assistit a la fira Pollutec, que ha tingut lloc del 27 al 30 de novembre a Lyon Eurexpo.

La fira, que enguany celebrava la seva 40ª edició, és un esdeveniment internacional ineludible per Reciclàrids, ja que com a professionals especialitzats en el reciclatge de RCD, és una oportunitat per descobrir les darreres innovacions del nostre sector i les tendències dels mercats en el futur.

El saló ha agrupat 2.200 expositors que oferien béns, serveis i solucions que faciliten la reutilització, el reciclatge o la recuperació.

Més de 73.000 professionals de fins a 128 països han visitat Pollutec 2018, on han pogut conèixer de primera mà els recursos més eficients per combatre el canvi climàtic, millorar el medi natural o preservar la biodiversitat.

Pag. 1 de 512345»